logo
ATUNCI CAND CALITATEA CONTEAZA!

Infiintare firma

Forma juridica cea mai potrivita pentru o firma din Bulgaria este Societatea cu Raspundere Limitata. Raspunderea actionarilor este limitata pana la valoarea capitalului social. Firma poate fi inregistrata cu capital social de doar 2 leva (1 euro). Un SRL in Bulgaria poate avea un asociat unic sau mai multi asociati.
Inainte sa veniti in Bulgaria va puteti gandi la denumirea firmei, asociati si administratori.

Etapele pentru infiintarea unei societati in Bulgaria sunt:

Etapa 1 - Redactarea actelor.

Nu este necesar sa trimiteti catrea de identitate inainte sa veniti. Vom intocmi documentele societatii pe loc. Va vom da actele traduse in scris in limba romana.
Vom avea o discutie despre activitatea viitoare a firmei, domeniile de activitate si va vom oferi consultanta despre fiscalitatea si contabilitatea in Bulgaria.


Etapa 2 - Inregistrarea la Registrul Comertului.

Pentru depunera actelor la Registrul Comertului este necesara prezenta fizica ale asociatilor si administratorilor. Etapa 2 dureaza in jur de o ora si jumatate.


Etapa 3 - Firma operationala (neplatitoare de TVA).


Etapa 4 - Inregistrarea in scopuri de TVA.

Inregistrarea in scopuri de TVA si ca operator intracomunitar se poate face optional daca firma va desfasura activitate intracomunitara.

Inregistrarea in scopuri de TVA si ca operator intracomunitar se face la administratia fiscala si dureaza pana la 14 zile.

Dupa inregistrarea in scopuri de TVA si ca operator intracomunitar, firma va obtine un card de TVA si va fi inscrisa la VIES.


Firma poate sa emita facturi si sa incaseze bani.

Va vom asista pe parcursul intregii proceduri, vom traduce verbal toate actele, vom da declaratii la biroul notarial si la Registrul Comertului in scris pentru traducerea corecta si va vom da documentele traduse in scris in limba romana. Daca sunteti interesati ce scrie in actele unei firme din Bulgaria, va prezentam un model de statut pentru un SRL cu asociat unic: Act constitutiv.
O societate cu asociat unic se constituie cu un act constitutiv (statut), iar in cazul in care sunt mai multi asociati cu un contract de societate.

Pentru un calcul exact puteti folosi urmatorul calculator: Calculator cost infiintare firma.

Pana acum a fost descrisa procedura pentru asociati - persoane fizice.
Pentru infiintarea unei societati comerciale cu asociat - persoana juridica din afara Bulgariei, va fi necesar sa avem o serie de documente traduse si apostilate in tara de origine - Certificat de Inregistrare, Act Constitutiv, Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor (AGA), procura etc.